Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Gál Kúria-Járdánháza
Cím: 3664 Járdánháza, Izra út 40. Email: galzsu01@gmail.com
Web: http://www.gal-kuria.huTelefon: (30) 234 13 33

Bevezető

A Bükk-hegység között megbúvó, érintetlenül megmaradt apró falvak a csöndre, nyugalomra, családias meghittségre vágyóknak kinálnak üdülési lehetőséget. Nyáron a település körüli dombok, a gombákban gazdag erdők kellemes sétára, kirándulásra hivnak.


Arlói tó

A Gál- Kúriától 4 km-re lévő Arló község egyik legnagyobb látványossága a 19-20. század fordulóján keletkezett Suvadás-tó. A barnakőszén robbantásos frontfejtése során három alkalommal omlott le nagyobb mennyiségű földtömeg, amely a környék vízelvezetését megakadályozva létrehozta a tavat.
Azóta a környék páratlan szépsége miatt turisztikai látványossággá nőtte ki magát. A horgászati lehetőség mellett a Camping területén kialakított strandrész és szabadtéri színpad 20. éve ad otthont az immár országos hírű Suvadás-fesztiválnak, melyet az idén már a Suvadás-liget is követett. A fesztivál hagyományosan kézműves foglakozásoknak /nemezelés, kosárfonás, gyöngyfűzés, batikolás, szövés, kerámiakészítés, íjászat/ ad helyet; illetve a magyar népzene hagyományos és újszerű formációinak ad bemutatkozási lehetőséget koncertek, táncházak formájában.
A Suvadás-liget a fiatal korosztály kedvelt együtteseit és lemezlovasait gyűjti össze a reggelig tartó rendezvényein. Az Arlói-tó a Kúriától gyalogosan gyönyörű erdős-dombos útvonalon kirándulások célpontjaként is megközelíthető.


Barlangászat

Barlangászat a Bükkben
A Kúriától negyven perces autóúttal elérhető a Lillafüred közelében található Kőlyuk-barlang, amely kiváló lehetőség az 5-99 éves korosztály számára a barlangászat kipróbálására. A túrát vezető Regős József barlangkutató - a Bükk-hegység barlangrendszerének kiváló ismerőjének- segítségével minden érdeklődő betekintést kaphat földalatti kincseink szépségeibe. A túra egy hosszabb erdei sétával kezdődik, aztán a barlang termeiben több ezer éves régészeti leletek bemutatásával folytatódik. A barlang nedves-agyagos talaja kúszást-mászást igényel, melyet egyszer használatos, illetve erre a célra kialakított ruházatban célszerű kipróbálni.
A visszafelé vezető autóút szintén gyönyörű természeti környezeten vezet át, több kis falu érintésével.


Kézművesség

KézművességA Kúria területén működő Járdánházi FONÓ Egyesület által szervezett programok keretében lehetőség nyílik - az elsősorban hagyományőrző- kézműves foglalkozásokon való részvételre.
A programok előre meghatározottak /részletes program az Egyesület honlapján/, azonban előzetes időpont egyeztetés alapján lehetőség van a fafaragásra, gyöngyfűzésre, csuhé megmunkálásra, illetve egyéb tevékenységekre.
A foglalkozások helyszíne a kézműves házikó, a hol a kisgyermekektől az idősebb korosztályig mindenki kellemesen töltheti szabadidejét, illetve maga készített ajándéktárgyakkal lepheti meg otthon maradt ismerőseit.


Lovaglás

Járdánháza Cselény-völgyében a Kúriától 3 km-re található Bárdos-tanyán lehetőség nyílik lovaglásra. A kezdők szakemberek segítségével rövid sétán, a gyakorlottabbak a környék dombjain, erdei útvonalain hódolhatnak szenvedélyüknek.

Bemutatkozás

A kúria 150 éves múlttal rendelkezik. Szobáinkban 9 vendéget tudunk kényelmesen elszállásolni. A kertben grill partykat és bográcsozásokat lehet rendezni.

Keresőszavak

szállás Járdánháza, szálláshely Járdánháza, vendégház Járdánháza, Járdánháza, Gál Kúria-Járdánháza


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink